Hoppa till innehåll
Förskolan Minnemalen
  • Förskolan Minnemalen
    • Pedagogik och verksamhet
    • Aktiviteter och planering
    • Mat
    • Lekmiljö
    • Dokumentation
    • Personal
    • Historik
  • Föräldraengagemang
    • Städning
    • Jour och arbetsplikt
    • Arbetsgrupper
    • Styrelse
  • Frågor och svar
  • Kontakt
    • Intresseanmälan
    • Klagomål/Synpunkter
  • Intranet

Mat

– egen kock som lagar all mat

Minnemalen följer Livsmedelsverkets rekommendationer för mat i förskolan och att maten som lagas ska utgå ifrån färska råvaror och att vi strävar att använda oss av ekologiska och närproducerade varor i möjligaste mån. Måltiderna i förskolan kan vara dagens höjdpunkter! Goda och bra måltider bidrar till matglädje, gemenskap och en trivsam stämning. En satsning på bra mat i förskolan är därför en satsning på hela verksamheten.

”Målet med min matlagning på Minnemalen är att servera en varierad, god och näringsriktig måltid, alltifrån husmanskost, vegetarisk mat till mat från andra delar av världen” 

/Robert, kock

Här ett utdrag från vår matsedel

Måndag:
Torsk Julienne, potatis och sås. Mellanmål: Fil och flingor

Tisdag:
Makaronipudding. Mellanmål: Ostsmörgås, mjölk

Onsdag:
Moussaka. Mellanmål: Mannagrynsgröt och mjölk

Torsdag:
Cowboysoppa. Äppelpaj och vaniljsås. Mellanmål: Fruktsallad

Fredag:
Nasi goreng med äppelchutney. Mellanmål: Havregrynsgröt.

Tema av Colorlib drivs med WordPress