– egen kock som lagar all mat
Minnemalen följer Livsmedelsverkets rekommendationer för mat i förskolan och att maten som lagas ska utgå ifrån färska råvaror och att vi strävar att använda oss av ekologiska och närproducerade varor i möjligaste mån. Måltiderna i förskolan kan vara dagens höjdpunkter! Goda och bra måltider bidrar till matglädje, gemenskap och en trivsam stämning. En satsning på bra mat i förskolan är därför en satsning på hela verksamheten.
”Målet med min matlagning på Minnemalen är att servera en varierad, god och näringsriktig måltid, alltifrån husmanskost, vegetarisk mat till mat från andra delar av världen”
/Robert, kock
Här ett utdrag från vår matsedel
Måndag:
Teriyakilax med potatis.
Mellanmål: Smörgås med ost, gurka och paprika, mjölk.
Tisdag:
Vegokorvgryta med quinoa.
Mellanmål: Yoghurt, müsli, banan.
Onsdag:
Krämig pasta med grönsaker.
Mellanmål: Mannagrynsgröt och mjölk.
Torsdag:
Linssoppa med tomat och bröd.
Mellanmål: Yoghurt, müsli, banan.
Fredag:
Korv stroganoff med ris.
Mellanmål: Smörgås med ost, gurka och paprika, mjölk.